Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A kör, házi megoldás?

Főoldal » Középiskola » Matematika
378
Ezeket hogy kellene megoldani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`T=r_("nagy kör")^2*pi-r_("kis kör")^2*pi=5^2*pi-1^2*pi=color(red)(75,4 \ cm^2)`



b.)
`r_("nagy kör")=d/2=(4,6)/2=color(red)(2,3 \ cm)`

`r_("kis kör")=(r_("nagy kör))/2=(2,3)/2=color(red)(1,15 \ cm)`

`T=r_("nagy kör")^2*pi-r_("kis kör")^2*pi=2,3^2*pi-1,15^2*pi=color(red)(12,46 \ cm^2)`



c.)
`r_("nagy kör")=KC+(d_("kis kör"))/2=50 + 68/2=color(red)(84 \ mm)`

`r_("kis kör")=d/2=68/2=34 \ mm`

`T=r_("nagy kör")^2*pi-r_("kis kör")^2*pi=84^2*pi-34^2*pi=color(red)(18.535,4 \ mm^2)`



d.)
`r=K/(2*pi)=(125,66)/(2*pi)=color(red)(20 \ cm)`

`T=r^2*pi*3/4=20^2*pi*3/4=color(red)(942,48 \ cm^2)`
0