Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Körkúp

Főoldal » Középiskola » Matematika
1118
Egy egyenes körkúp magassága egyenlő alapkörének átmérőjével. Mekkora szöget zár be a kúp alkotója az alapkör síkjával?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A kör átmérője `d`, sugara `d/2`, a kúp magassága is `d`
Ha megrajzoljuk a kúp metszetét, az alkotó, a sugár és a magasság derékszögű háromszöget ad:
`"tg"\ α = d/((d/2)) = 2`
`α = "arc tg"\ 2`
Számold ki a számológépeddel.
0