Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek valaki segítsen megoldani ezt a feladatot! Nagyon fontos lenne!

Főoldal » Középiskola » Matematika
377
Egy 15 cm sugarú körben mekkora körív tartozik egy 35°-os középponti szöghöz és mekkora a hozzátartozó körcikk területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Körív hossza: `i=(r*pi*alpha)/(180°)=(15*pi*35°)/(180°)=color(red)(9,16 \ cm)`

Körcikk területe: `T_("körcikk")=(r^2*pi*alpha)/(360°)=(15^2*pi*35°)/(360°)=color(red)(68,72 \ cm^2)`
1