Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Üdv! Sürgős. matematikai feladat általános iskolásoknak. lent leirtam (ha kérhetném levezetéssel) Köszönöm

Főoldal » Általános iskola » Matematika
603
Egy család 3 nap alatt 2464 kg cukorrépát takarított be a mezőről. az első nap folyamán háromszor többet takaritottak be mint a másodikon, a harmadikon pedig négyszer többet mint a másodikon. Hány kg cukorrépát takaritott be ez a család a mezőről az első , a második és a harmadik nap folyamán külön-külön?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, sos, általános, iskola
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A második napon `x` kilogrammot takarítottak be. Az elsőn háromszor annyit, azaz `3x`-et. A harmadikon pedig négyszer annyit, azaz `4x`-et. Ezek összege a teljes termés, azaz 2464 kg:
`3x+x+4x=2464`
`8x=2464`
`x=308`

Tehát az egyes napok termése:
1. nap: `3*308=924` kg
2. nap: `308` kg
3. nap: `4*308=1232` kg
1