Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
344
Jó napot kívánok! Az első két feladatot ellenőrizni kellene. A 3.4. Feladatot pedig elmagyarázni, nem megoldani! Előre is köszönöm aki fárad értem.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
Szia!
Az 1. feladat a, b és c része jó. A d részben gondolj Newton 1. törvényére! A 2. feladat b részkérdésének kivételével jó, a b feladaton még gondolkozz. A 3. és 4. feladatnál a kulcs a súly fogalma. A súly nem más mint a gravitációs gyorsulás és a test tömegének szorzata.
Módosítva: 3 éve
1

Szia! Tudom, 2 hete írtad a kérdést, de a 3. és 4. feladatot így tudod megoldani (ha máskor is kellene ilyesmi) :
Amikor a tömegből következtetünk a súlyra, akkor mindig szorzunk tízzel.
Pl.: m=45kg —> G=450N
vagy m=2kg —>G=20N
Ha a súlyból következtetünk a tömegre, logikusan az ellentétét tesszük, osztunk tízzel.
Pl. 800N—>m=80kg
vagy 159000N—>m=15900kg
Remélem tudtam segíteni!
1