Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Valaki tudna segíteni, matematikábòl? Nagyon megköszönném!

Főoldal » Középiskola » Matematika
387
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
`5*(x-5)-2x=2*(x+4)`

`5x-25-2x=2x+8`

`3x-2x=8+25`

`color(red)(x=33)`



2.)
`2*(x-3)+4*(x+1)=5*(x-1)+x+3`

`2x-6+4x+4=5x-5+x+3`

`6x-2=6x-2`

`color(red)(x in RR)`

Minden x esetén teljesül az egyenlőség mivel a két oldal megegyezik.



3.)
`(3x)/5-x/4-(2x)/15=(3x)/10-x/6-2/3`

`36x-15x-8x=18x-10x-40`

`13x-8x=40`

`5x=-40`

`color(red)(x=-8)`



4.)
`x/5-(2x)/15+(3x)/10-5=(2x)/5-(8x)/15+33`

`6x-4x+9x-150=12x-16x+990`

`11x+4=990+150`

`color(red)(x=76)`
1