Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Síkgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
379
Mekkora a 2,4 és 2,5 egység hosszúságú oldalakkal rendelkező paralelogramma átlóinak négyzetösszege?

valaki segítene?
addig eljutottam, hogy felírtam koszinusztétellel egyenletrendszerben de nem tudom hogyan tovább
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
így jó?
0

Szia!

A megoldás:
e²+f² = 2×(a²+b²)= 2× (5,76+6,25)= 2×12,01= 24,02! :)

Elvileg jó a levezetésed, mert a cosinusos tagok kiesnek!
Üdvözlettel: Ármós Csaba Debrecenből (47 éves, kémiás-matekos korrepetáló)
0