Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok segítséget kérek köszönöm szépen.

Főoldal » Középiskola » Matematika
335
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Koszonom szepen
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
Nem igazán értem mit takar az, hogy oldalfelszín :D ilyen idióta megfogalmazást életembe nem hallottam őszintén.

Ha a legkisebb területű "oldal"-ra gondol akkor: `A_("oldal")=7,5*4=color(red)(30 \ m^2)`

Teljes felszíne: `A=2*(10*7,5+7,5*4+10*4)=color(red)(290 \ m^2)`


b.)

Térfogata: `V=10*7,5*4=color(red)(300 \ m^3)`


c.)

Testátlója: `e=sqrt(10^2+7,5^2+4^2)=color(red)(13,12 \ cm)`
0