Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
370
Sziasztok. A házi feladatban szeretnék segítséget kérni. Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`(5c^2d^4)/(6ab^3)*(9a^2b^2)/(15cd)=(cancel(5)^1c^cancel(2)d^cancel(4))/(cancel(6)^2cancel(a)b^cancel(3))*(cancel(9)^3a^cancel(2)cancel(b^2))/(cancel(15)^3cancel(c)cancel(d))=(cd^3)/(2b)*(3a)/3=(cd^3)/(2b)*a=color(red)((acd^3)/(2b))`


b.)
`(5c)/(42d^2)*21cd=(5c)/(cancel(42)^2d^cancel(2))*cancel(21)c cancel(d)=(5c)/(2d)*c=color(red)((5c^2)/(2d))`
0