Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitene valaki?Koszonom!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
582
Egy 0,2m élű fakocka az asztalon hever (sűrűseg fa =600kg/m3)
Mekkora nyomást gyakorol a kocka az asztalra?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A kocka térfogata `V=0.2^3=0.008m^3`, tömege: `m=rho*V=600*0.008=4.8 kg`.

A kocka egy lapjával fekszik az asztalon, tehát az érintkező felületek nagysága `A=0.2^2=0.04m^2`.

A nyomás felületeket összenyomó erő és a felület hányadosa, az erő most a kocka súlya: `P=F/A=(mg)/A=(4.8*10)/0.04=1200 Pa`.
0