Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek sos!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
378
Valaki tudna segíteni matek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
K = a+2b = 6 + 2*10 = 26 cm

`m_a` = `root()(b^2-(a/2)^2)` = `root()(10^2-3^2)` = `root()(91)` `approx` 9,54 cm

T = `(a*m_a)/2` = `(6*root()(91))/2` = `3*root()(91)` `approx` 28,62 `cm^2`.
0