Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 7.o.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
344
5 7 10 es feladatok kellenének, ha valaki 1 et tud az is elég, nagyon szépen köszönöm! (cSATOLOM!)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
5.)
`"T"=2/6*6*5=color(red)(10 \ "cm"^2)` területű rész maradt a testvérének. A teljes terület `30 \ "cm"^2"` ebből `20 \ "cm"^2"` Julcsié a testvérének maradt `10 \ "cm"^2"` tehát `color(red)("2:1")`-hez arányban osztották fel a munkát




7.)
`"B"+900=12/7"B"`

`"B"=1260 \ "Ft"`


`"J"=900+"B"=2160 \ "Ft"`


Tehát Jocónak `color(red)(2160 \ "Ft")`-ja van míg Bécinek csak `color(red)(1260 \ "Ft")`.




10.)
`x=2y`

`(10x+y)-(10y+x)=27`

`10x+y-10y-x=27`

`9x-9y=27`

`x-y=3`


Behelyettesítés:

`2y-y=3`

`y=3`



`x-3=3`

`x=6`


Tehát a keresett szám a `color(red)(63)`.


A feladatot egy Word dokumentumba oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom bemásolom ide és elérhetővé teszem számodra. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1