Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kell a matek házihoz. Csatoltam képet.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
348
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
`V=4 \ "liter"=color(red)(4.000 \ cm^3)`

`r=d/2=28/2=color(red)(14 \ cm)`

`m=V/(r^2*pi)=(4.000)/(14^2*pi)approxcolor(red)(6,5 \ cm)`




2.)
a.)
`r=d/2=18/2=color(red)(9 \ cm)`

`V=r^2*pi*m=9^2*pi*16=4.071,5 \ cm^3=color(red)(40,715 \ dl)`


b.)
`r=d/2=18/2=color(red)(9)`

`V=r^2*pi*m=9^2*pi*8=2.035,8 \ cm^3=color(red)(20,358 \ dl)`


c.)
`r=d/2=9/2=color(red)(4,5)`

`V=r^2*pi*m=4,5^2*pi*8=509 \ cm^3=color(red)(5,09 \ dl)`
0