Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Rugóállandó és teljesítmény, megoldás ellenőrzés kérése

Főoldal » Középiskola » Fizika
380
6 g tömegű test a rugót 2 cm-rel megnyújtja. Mekkora megnyúlás estén ébred a rugóban 2000 J rugalmas energia?

m=6g=0,006kg, ami 0,006 N nehézségi erőnek felel meg
ΔI=2cm
D=F/ΔI=0,3 N/m

2000 J rugalmas energia esetén 2000=0,3*ΔI, ΔI=666,6 m.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
teljesítmény, rugóerő, rugóállandó
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`Δl=0,02m`

`m=0,006kg`

`SigmaF=0`

`F_g-F_D=0`

`F_g=F_D`

`m*g=D*Δl`

`D=(m*g)/(Δl)=3N/m`

`E_D=1/2*D*Δl^2`

`Δl=root()((2*E_D)/D)=root()((4000)/(3))=36,51m`
Módosítva: 3 éve
1