Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mozgási energia számítás ellenőrzése

Főoldal » Középiskola » Fizika
342
2 cm3 térfogatú, 16 mJ mozgási energiájú víz milyen sebességű?

A meglévő adatok: Fm=16 mJ, ami 0,016 Joule-lal egyenlő, ami 0,016 Newton (igazából Nm, de másként nem tudtam megoldani a feladatot, remélem jó így).
A 2 cm3 térfogatú víz tömege 2 gramm, ezt átváltjuk kg-ra, 0,002 kg.
Fm=1/2*m*V² , ebből V=0,008 m/s az eredmény.
Köszönöm előre is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
energia, mozgási
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`E=16mJ=0,016J`

`m=rho*V=2*1=2g=0,002kg`

`E=1/2*m*v^2`

`v=root()(2*E)/m`

`v=root()((2*E)/(m))=root()((2*0,016)/(0,002))=4m/s`
Módosítva: 3 éve
1