Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Teljesítmény számítás feladat ellenőrzését szeretném kérni

Főoldal » Középiskola » Fizika
344
Egy 1500 W teljesítményű szivattyúval 22 m mélyről vizet szivattyúznak fel. Mennyi vizet lehet 10 perc alatt kiemelni?

A megoldás szerintem:
P=1500W, s=22 méter, t=10 perc=600s
A kérdést ha jól gondolom, úgy kell fizikára fordítani, hogy hány kg vizet szállítok ennyi idő alatt, tehát m=?.
W=P*t=1500*600=900000 J
F=W/t=900000/600=1500 (létezik, hogy P=F??)
m=F/a, ahol a 22/600, tehát 1500/0,036666667=40909,09053719 kg
Nem tűnik reálisnak az eredmény. Köszönöm előre is a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
teljesítmény, szivattyú, ellenőrzés
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`W=P*t=1500*600=900000J`

`W=m*g*h`

`m=W/(g*h)=(900000)/(10*22)=4090,90kg`
1