Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi feladat.

Főoldal » Középiskola » Matematika
523
Egy deltoid két szemközti szöge derékszög és oldalainak hossza 6 cm és 8 cm.

Számítsa ki a deltoid:

1) kerületét;

2) hosszabbik átlóját;

3) rövidebbik átlóját;

4) területét;

5) rövidebbik oldalai által bezárt szögét.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1)

`K=2(6+8)=28` `cm`

2)

`e=sqrt(6^2+8^2)=10` `cm`

3)

`sin45°=x/6`

`x=6*sin45°=3sqrt(2)`

`sin45°=y/8`

`y=8*sin45°=4sqrt(2)`

`e=x+y`

`e=4sqrt(2)+3sqrt(2)=7sqrt(2)`

4)

`T=(ef)/2`

`T=(10*7sqrt(2))=35sqrt(2)` `cm^2`

5)

`sin(alpha/2)=(3.5sqrt(2))/6`

`alpha≈55.58°*2≈111.16°`
0