Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

9. fizika: dinamika

Főoldal » Középiskola » Fizika
364
Sziasztok! Humánosként nem éppen a legnagyobb erősségem a fizika, így szükségem lenne segítségre. 3 példát adott fel a tanár, elvileg ilyenek lesznek a tz-ben. Ezekhez kéne segítség. A megoldásokat előre is köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`1.`

`SigmaI_1=SigmaI_2`

`m_1*v_1+m_2*v_2=(m_1+m_2)*v_3`

`v_2=0`

`m_1*v_'=(m_1+m_2)*v_3`

`v_3=(m_1*v_1)/(m_1+m_2)=(0,2*300)/(300+150)=0,13333m/s`

`2.`

`SigmaI_1=SigmaI_2`

`m_1*v_1'=m_2*v_2`

`v_1'=(m_2*v_2)/(m_1)=(0,02*500)/(5)=2m/s`

`3.`

`s=a/2*t^2`

`a=(2*s)/(t^2)`

`F=m*a=m*(2*s)/(t^2)`

`F=0,4*(2*0,4)/(0,4^2)=2N`
0