Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
340
Húsvéti tojásokat akarunk dobozokban csomagolni. Ha minden dobozba 18 darabot teszünk, akkor 10 kimarad. Ha viszont minden dobozba 19 darabot teszünk, akkor az utolsóból 5 hiányzik ahhoz, hogy tele legyen. Mennyi tojást kell becsomagolni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`d * 18 + 10 = d * 19 - 5`
`d * 18 + 15 = d * 19`
`15 = d`

`15 * 18 + 10 = 280 " tojás"`
azaz
`15 * 19 - 5 = 280 " tojás"`
Módosítva: 3 éve
0