Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A 12. a osztályban az irodalom próbaérettségin 11 tanuló szóbelizik.

Főoldal » Középiskola » Matematika
846
A 12. a osztályban az irodalom próbaérettségin 11 tanuló szóbelizik. A tanulók két
csoportban vizsgáznak, az első csoportba hatan, a másodikba öten kerülnek.
A 20 irodalom tételből nyolc a XX. századi magyar irodalomról szól. A kihúzott
tételeket a nap folyamán nem teszik vissza.
c) Mekkora a valószínűsége, hogy az elsőként tételt húzó diák nem a XX. századi
magyar irodalomról szóló tételt húz?
d) Kiderült, hogy az első csoportban senki sem húzott XX. századi magyar irodalom
tételt, viszont a második csoportban elsőként húzó diák ilyen tételt húzott. Mekkora a
valószínűsége, hogy az utóbbi a csoportban másodikként húzó diák is XX. századi
magyar irodalom témájú tételt húz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
érettségi, dolgozat, gyakorlás
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
c) Nem XX. századi magyar irodalmas tételek: 20-8 = 12. Így: `P = 12/20 = 3/5`

d) Az első csoportban már kihúztak 6 tételt, a második csoportban meg mégegyet, így maradt 20-7= 13 tétel. Eredetileg 8 XX.százados volt, de már kihúztak egyet, így maradt 7 ilyen. Így: `P = 7/13`
0