Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az autókereskedés parkolójában 1–25-ig számozott hely van.

Főoldal » Középiskola » Matematika
1233
Az autókereskedés parkolójában 1–25-ig számozott hely van. Május 10-én az üres
parkolóba 25 kocsi érkezik: 12 ezüstszínű ötajtós, 4 piros négyajtós, 2 piros háromajtós
és 7 zöld háromajtós. Az üres parkolóba már beálltak a négy és ötajtós autók.
Hányféleképpen állhatnak be az üresen maradt helyekre a háromajtósak?
(Az azonos színű autókat nem különböztetjük meg egymástól.)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
érettségi, gyakorlás
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Még `2+7= 9` autónak kell beparkolnia. Mivel az azonos színűeket nem különböztetjük meg, így ez egy ismétléses permutáció lesz. 9 autót kell sorba tenni, köztük 2 és 7 db azonos színűt:

`P_9^{2,7(i)} = (9!)/(2!*7!) = 36`
0