Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Két dobókocka szorzata

Főoldal » Középiskola » Matematika
481
Két dobókockával egyszerre dobunk. Mennyi a valoszinűsége, hogy a kapott számok szorzata páros lesz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Páros akkor lesz egy szorzat, ha legalább az egyik tényező páros. Emiatt érdemesebb lesz a komplementerrel számolni, azaz hogy 1-páratlan szorzat valószínűsége. Összes lehetséges dobás száma: `6*6 = 36`. Páratlan számokból 3 van, így a páratlan dobások száma: `3*3 = 9`. Így a keresett valószínűség:

`P = 1-9/36 = 1-1/4 = 3/4`
0