Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki kerem segitsen, gyorsan

Főoldal » Általános iskola » Matematika
594
Tudjuk, hogy az ember tömegének nagy része víz. Számítsd ki, hány százalék ez a vízmennyiség, ha
tudjuk, hogy egy 60 kg-os ember testében körülbelül 42 kg víz van!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
https://hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%A1rmasszab%C3%A1ly_(matematika)

`{:("ha", 60kg, "az ember súlyának", 100%, "-a"),("akkor", 42kg, "az ember súlyának", x%, "-a"):}`

`60 / 42 = 100 / x`

`x = (42 * 100) / 60 = 70%`
0