Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika kérlek segítsetek!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
393
Táv futás. Első futó: 8 m/s
Második futó: 7,2 m/s
Pálya mérete: 400 méter
Lekörözés történik.
Mennyi idő alatt körözi le?

Feladat megoldása: táblázatban, egyenlettel, ellenőrzéssel.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
v1 = 8m/s v2 = 7.2 m/s s=400m

ha lekörözi az első a másodikat, akkor ő konkrétan 400 méterrel többet tett meg ugyanannyi idő alatt

--> s1=s2+400 használjuk a t=s/v képletet
először az utat keressük meg
s1/8 = s2 (s2+400)/8 = s2/7.2

keresztbe szorzunk --> (s2+400)*7.2 = s2*8

7.2s2 + 2880 = 8s2

0.8s2 = 2880
s2 = 3600 m t= 3600/7.2 = 500 mp múlva

ellenőrzés 500*7.2 = 3600 m és 500*8 = 4000 méter --> 4000-3600= 400méter

0