Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Péter apostol

119
Sziasztok!
Leírnátok nekem röviden Péter apostol rövid életét?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Középiskola / Egyéb

Válaszok

1
Péter apostol, eredeti nevén Simon, halászként született Betsaidában, a Galileai-tó partján. Amikor Jézus megkérte őt, hogy kövesse, azonnal otthagyta a halászatot és csatlakozott hozzá. Jézus hamarosan megváltoztatta nevét Péterre, ami azt jelenti, "szikla" vagy "kő", és azt mondta neki, hogy ő lesz az Egyház alapja.

Péter apostol volt az egyik legközelebbi tanítványa Jézusnak, és az egyik legfontosabb apostol. Az evangéliumok szerint az utolsó vacsorán Jézus megjósolta, hogy Péter háromszor tagadja meg őt, mielőtt a kakas kukorékol. És valóban, miután Jézust letartóztatták, Péter tagadta, hogy ismeri őt. Azonban Jézus feltámadása után, Péter és Jézus találkoztak, és Péter felajánlotta életét Jézusért.

Péter és a többi apostol további tanítványokkal együtt elkezdték terjeszteni Jézus tanításait és az evangéliumot az egész világon. Péter fontos szerepet játszott az egyház vezetésében, és hosszú ideig a Római Egyház első püspöke volt.

Sajnos, Péter apostolt is megfeszítették, a hagyomány szerint Rómában, amikor a keresztények üldöztetése még mindig nagyon erős volt. Az egyik legenda szerint Péter úgy érezte, hogy nem méltó ahhoz, hogy ugyanolyan módon legyen keresztre feszítve, mint Jézus, és ezért fejjel lefelé feszíttettek keresztre.

Péter apostol élete és tanításai fontos szerepet játszanak a keresztény hitben és az egyház történelmében, és az ő emléknapja az egyházban június 29-én .
0