Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pls help

Főoldal » Középiskola » Matematika
385
Ebben kéne a segítség, előre is köszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Felezzük el az alapháromszöget a 20°-os csúcsból induló magassággal. Ekkor két olyan derékszögű háromszöget kapunk, amelyben van egy 10°-os szög, vele szemben pedig egy 5 cm-es oldal. Innen vagy szinusszal meghatározzuk a szárak hosszát, majd az `(a*b*singamma)/2` képlettel számoljuk a területét a háromszögnek, vagy tangensel a magasságát számoljuk ki, és alap*magasság/2 képlettel számolunk. Így, vagy úgy, a háromszög területe: 141.782 cm2.

Hasáb térfogata: alapterület*magasság, azaz `V=141.782*20 = 2835.64` cm3

Felhasználjuk, hogy `m=rho*V` ahol `rho` a sűrűség. Ezutóbbi viszont kg/dm3-ben, így az előző eredményt először át kell még váltani. Így:

`m = 7.9*2.83564 = 22.4` kg.
Módosítva: 3 éve
0