Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmazok

Főoldal » Középiskola » Matematika
4412
Legyenek az alábbi halmazaink:
A = {páros kétjegyű négyzetszámok halmaza}
B = {9-cel osztható, 100-nál kisebb számok halmaza}
C = azon egész számok halmaza, melyekre |x + 5| < 45} Elemeinek felsorolásával add meg a következő halmazokat!
a) A ∩ (B ∪ C)
b) C \ (A ∩ B)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
halmazok, tk.33/5
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ilyesmik lesznek a halmazok, írd fel rendesen:
A = {4², 6², 8²}
B = {9, 2·9, 3·9, 4·9, ..., 99}
C = {-49, -48, -47, ... 36, 37, 38, 39}

a) Először csináld meg a B∪C uniót (vagyis olyan halmaz lesz, amiben minden benne van, ami B-ben meg C-ben van), aztán ennek az A-val való metszetét (vagyis azokat, amik A-ban is meg az unióban is benne vannak).

b) Először csináld meg az A∩B metszetet (vagyis azok halmazát, amik mindkettőben benne vannak), aztán ezeket hagyd ki a C-ből (ez a balra hajló ferde vonal: kihagyás)
1