Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek - köszi a segítséget!

Főoldal » Középiskola » Matematika
376
Mi az x+4/x+1=5- 2-x/x(x+1) egyenlet megoldáshalmaza?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, egyenlet, megoldáshalmaz
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
*természetesen a(z) =/- jelek a törtvonallal egy vonalban vannak
0

`(x+4)/(x+1)=5-(2-x)/(x*(x+1))`

`(x+4)/(x+1)+(2-x)/(x*(x+1))=5`

`(x*(x+4)+2-x)/(x*(x+1))=5`

`(x^2+4x+2-x)/(x*(x+1))=5`

`((x+2)*(x+1))/(x*(x+1))=5`

`(x+2)/x=5`

`x+2=5x`

`color(red)(x=1/2)`
1