Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek - köszi a segítséget!

Főoldal » Középiskola » Matematika
349
Oldd meg a valós számok halmazán a
(3x-2)²/18x²-8=-1 egyenletet!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
*természetesen az egyenlőségjel a törtvonallal van egy vonalban
0

`(3x-2)^2/(18x^2-8)=-1`

`(3x-2)^2/(2*(3x-2)*(3x+2))=-1`

`(3x-2)/(2*(3x+2))=-1`

`3x-2=-2*(3x+2)`

`color(red)(x=-2/9)`
1