Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget kérnék, mert elakadtam!

Főoldal » Középiskola » Matematika
574
Egy téglalap oldalai 2,4 dm és 1,8 dm hosszúságúak. Egy hozzá hasonló téglalap kerülete 52 cm. Mekkorák az oldalai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Sima téglalap kerület: `K=2*(a+b)=2*(24+18)=84 \ cm`

Egyik oldal: `a=52/84*24=color(red)(14,86 \ cm)`

Másik oldal: `b=52/84*18=color(red)(11,14 \ cm)`
0