Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Munkatétel, Teljesítmény

Főoldal » Középiskola » Fizika
875
Egy toronydaru 3,6 t tömegű terhet emelt 20 m magasra 1 perc alatt.
a; Mekkora volt az elvégzett munka nagysága?
b; Mekkora volt a teljesítménye?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a.)
`W=m*g*s=3.600 \ kg * 9,817 \ m/s^2 * 20 \ m= color(red)(706.824 \ J)`

b.)
`P=W/t=(706.824 \ J)/(60 \ s)=color(red)(11.780,4 \ W)`
0