Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matemtika! Tudtok segiteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
485
5) Egy rombusz átlói 18,6 cm és 54,4 cm hosszúak. Mekkorák a rombusz szögei és oldala?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A rombusz oldala: `a=sqrt(((18,6)/2)^2+((54,4)/2)^2)=color(red)(28,75 \ cm)`

Egyik szög: `cosbeta=(18,6^2-(2*28,75^2))/(-2*28,75^2)=>beta=color(red)(37,75°)`

Másik szög: `(360°-2*37,75)/2=color(red)(142,25°)`
0