Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
352
Sziasztok ! Kérlek segítsetek ezekben a házi feladatokban .
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`(cancel10^5a^cancel2)/(cancel2a)=color(red)(5a)`


b.)
`(cancel2acancelb^2)/(cancel12^6b^cancel(3))=color(red)(a/(6b))`


c.)
`(3d^5x^3)/(15d^3x^2)=(3d^cancel5x^cancel3)/(15cancel(d^3)cancel(x^2))=color(red)((d^2x)/5)`



d.)
`(162p^4q^6)/(135p^5q^5)=(cancel162^6cancel(p^4)q^cancel(6))/(cancel135^5p^cancel(5)cancel(q^5))=color(red)((6q)/(5p))`



e.)
`(143r^4s^8t^5)/(66r^5s^2t^3)=(cancel143^13cancel(r^4)s^cancel(8)t^cancel(5))/(cancel66^6r^5cancel(s^2)cancel(t^3))=color(red)((13s^6t^2)/(6r))`
0