Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok kérhetnék segítséget?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
311
Előre is köszönöm annak aki segít.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
`K=a+2b`

`24=2x+2*1,5x`

`24=5x`

`4,8=x`


`a=2x=2*4,8=color(red)(9,6 \ cm)`

`b=(24-9,6)/2=color(red)(7,2 \ cm)`



2.)
Első szög: `color(red)(90°)`

Negyedik szög: `90°*4/3=color(red)(120°)`

Második szög: `(360°-90-120°)/2*1/3=color(red)(50°)`

Harmadik szög: `360°-90°-120°-50°=color(red)(100°)`
1