Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
343
Mennyit ér a B?

A+B= 1000
A+C=980
C+B=600

Válaszok:
A 580
B 300
C 320
D 310
E 290
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
A helyes megoldás 310 vagyis a D
0

D a helyes, mert:
A = 1000 – B
A = 980 – C
C = 600 – B
Ezert:
A = A, azaz 1000 – B = 980 – C, azaz
1000 – B = 980 – (600-B)
1000 – B = 980 – 600 + B
1000 – B = 380 + B
620 = 2B
B = 310

0