Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
455
Zita és két testvére összeadták az életkorukat,és rájöttek,hogy ez majd csak 20 év múlva lesz éppen 100 év.Hány évvel ezelőtt volt az életkoruk összege 22 év?
A 58
B 36
C 18
D 6
E 3

Köszönöm a választ!!

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Sztem az A valasz a helyes, mert:

Ma X evesek egyutt
20 ev mulva 100 evesek egyutt, azaz: X + 20 = 100
Mikor voltak 22 evesek egyutt: X- Y = 22

Tehat,
X + 20 = 100
X = 80 (ma 80 evesek egyutt)
X - Y = 22, azaz
80 - Y = 22,
Y = 58
Tehat 58 eve voltak 22 evesek egyutt
0