Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek - köszi a segítséget!

Főoldal » Középiskola » Matematika
367
Alakítsd szorzattá a következő polinomokat!
a) x²-6x+9
b) x³-6x²+9x
c) 3x³-27x
d) 3x³+27x
e) 50-20x+2x²
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, polinom
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`x^2-6x+9=color(red)((x-3)*(x-3))`


b.)
`x^3-6x^2+9x=color(red)(x*(x-3)*(x-3))`


c.)
`3x^2-27x=color(red)(3x*(x+3)*(x-3))`


d.)
`3x^2-27x=color(red)(3x*(x+9))`


e.)
`2x^2-20x+50=color(red)(2*(x-5)*(x-5))`


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
1