Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
372
10 méter magasból egy 100 grammos test a fejünkre esik.A fejünkkel való találkozáskor 1 cm távolságon lassul le a test 0-ra.Feltételezve,hogy a fejünkkel való találkozás állandó erő,számítsuk ki azt.

Köszönöm szépen,annak aki megoldja!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#fizika, #állandóerő, #fizikaifeladatok
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a zuhanás közben elért sebesség: `v=sqrt(2gh)=sqrt(2cdot10\ frac{m}{s^2}cdot10\ m)="14,14 "frac{m}{s}`
a gyorsulás a becsapódáskor: `a=frac{v^2}{2s}=frac{200}{"0,02"}=10000\ frac{m}{s^2}`
a hatóerő: `F=ma="0,1 kg"cdot10000\ frac{m}{s^2}=1000 N`
Módosítva: 3 éve
0