Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
939
Milyen gyorsan kapcsoltuk ki a 400menetes, 16cm hosszú, 8cm2 keresztmetszetű, nikkelmagú tekercs 2 A-es áramát, ha a rákapcsolt feszültségmérő 48 V-ot mutatott?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`B=mu_r*mu_0*(N*I)/l=300*4pi*10^-7 \ (Vs)/(Am)*(400*2 \ A)/(0,16 \ m)=1,88 \ T`

`Phi=B*A=1,88 \ T * 8*10^-4 \ m^2=1,504*10^-3 \ Wb`

`Deltat=N*(DeltaPhi)/(U_t)=400*(1,504*10^-3 \ Wb)/(48 \ V)=color(red)(12,53 \ ms)`



A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
1