Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy gömb sugarát 3-szorosára növeljük

Főoldal » Középiskola » Matematika
779
Hányszorosára változik a gömb felszíne?
Hányszorosára nő a térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`A=(4pi*(3r)^2)/(4pi*r^2)=(9r^2)/r^2=color(red)(9 \ "szeresére")`

`V=((4pi*(3r)^3)/3)/((4pi*r^3)/3)=(4pi*(3r)^3)/(4pir^3)=(27r^3)/r^3=color(red)(27 \ "szeresére")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
0