Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitséget szeretnék kérni

Főoldal » Középiskola » Matematika
382
100 km/ h sebességgel közlekedő autó 4 óra alatt ér célba. Mekkora sebességgel kell haladnia, ha 5 óra alatt akar célba érni?

3000 ft/fő -18 főt béreztek így

ugyanennyi pénzből hány fő bérezhető, ha fejenként 3500 ft-ot kapnak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. Feladat
`"Megtett út"=t*v = 4 \ h*100 \ (km)/h=400 \ km`

Ha 5 óra alatt akar oda érni akkor: `v=(400 \ km)/(5 \ h)=color(red)(80 \ (km)/h)`



2. Feladat
`(3.000*18)/3.500=color(red)(15 \ "ember")` bérezhető.


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
0