Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítsen nagyon sürgős Köszönettel:Irénke

Főoldal » Általános iskola » Matematika
350
Amik bevannak karikázva(e,f,g,h)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
e.)
`1,5x+2,5-x=x-2`

`-0,5x=-4,5`

`color(red)(x=9)`


f.)
`0,5x-2,6ge0,25x+8`

`0,25xge10,6`

`color(red)(xge42,4)`



g.)
`0,7x+5-1,8x=3-1,1x`

`-1,1x+5=3-1,1x`

`5=3`

Tehát nincs megoldása az egyenletnek.



h.)
`2x-5x-5=8-3x-11`

`-3x-5=-3-3x`

`-5=-3`

Tehát nincs megoldása az egyenletnek.


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
1