Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 6.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
403
Segíts kérlek!
A bekarikázott feladatokat kaptam házi feladatnak.
Sajnos nem megy.
Csatolom a fotót.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
b)

`20 * 0.3 = 6` km után volt az első pihenő, amikor még hátra volt `20 - 6 = 14` km.
Újabb `14 * 0.5 = 7` km után volt a második pihenő, amikor már megtettek `6 + 7 = 13` km-t és még hátra volt `20 - 13 = 7` km.

c)

December előtt elfogyott `2.5 * 0.22 = 0.55` t.
Decemberben elfogyott `2.5 * 0.2 = 0.3` t.
Januárban elfogyott `0.6` t.
Január végére elfogyott `0.55 + 0.3 + 0.6 = 1.45` t és még maradt `2.5 - 1.45 = 1.05` t.

d)

Délig felásott `1200 * 0.45 = 540` m²-t.
Délután felásott `1200 * 1/3 = 400` m²-t.
Összesen `540 + 400 = 940` m²-t ásott fel és `1200 - 940 = 260` m² felásatlan maradt.

82.

A harmadik brigád az alma `1 - 0.25 - 0.2 = 0.55` részét szedte le.
Együtt `1300 -: 0.55 = 2363.636363` kg-ot szedtek le.

Ellenőrzés:

`{:("Brigád","Rész","Mennyiség"),(1,0.24,2363.636363 * 0.24 = 590.909090),(2,0.2,2363.636363 * 0.2 = 472.727272),(3,1 - 0.25 - 0.2 = 0.55,1300),("Összesen",1,590.909090 + 472.727272 + 1300 = 2363.636363):}`

(Csúnya egy szám, de mindenképpen az jön ki… :O)
Módosítva: 3 éve
0