Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmikus egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
332
log4 (24-6x)-log4 3=log4 (5x-13)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`log_4 \ (24-6x)-log_4 \ 3=log_4 \ (5x-13)`

`log_4 \ (24-6x)/3=log_4 \ 5x-13`

`4^(log_4 \ (24-6x)/3)=4^(log_4 \ 5x-13)`

`(24-6x)/3=5x-13`

`color(red)(x=3)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
0