Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmikus egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
356
log2 x +log2 (x+3)=2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`log_2 x+log_2(x+3)=2`

Felt: `x gt 0`

`log_2(x(x+3))=2`

`x(x+3)=2^2`

`x^2+3x-4=0`

`(x-1)(x+4)=0`

szorzat akkor nulla, ha valamelyik tényezője nulla

`x_1=-4` a kezdeti feltétel miatt nem lehet

`x_2=1`

Megoldás: `ul("x=1")`.
0