Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
377
1. Egz réz egyforintos átmérője szobahőmérsékleten (20°C) 16.5 mm, vonalas hőtágulási együtthatója 1.8·(1/10⁵)
Mennyivel növekszik a pénzért területe, ha tartósan a zsebünkben van és testhőmérsékletre melegszik(36°C)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`Deltal=alpha*l*DeltaT`

`Deltal=1.8*10^(-5)*16.5*(36-20)` = `4.752*10^(-2)` mm

`A_1` = `r_1^2*pi` = `16.5^2*3.14` = 854,865 `mm^2`

`A_2` = `(r+Deltal)^2*pi` = `(16.5+4.752*10^(-2))^2*3.14` = 855,357 `mm^2`

`DeltaA` = `A_2-A_1` = `ul("0,492 " mm^2)`.
0