Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok 9.osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
378
Amikor én 5 éves voltam, a bátyám 9 éves volt. Most összesen 36 évesek vagyunk. Hány éves vagyok most?

Sziasztok! Ennek a feladatnak a megoldására lenne szükségem. Előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
SOS, középiskola, gimnázium, matematika, házi feladat, 9.osztály, szöveges feladat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`x+x+4=36`

`2x+4=36`

`2x=32`

`color(red)(x=16)`

A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
1