Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok 9.osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
365
Melyik az a szám, amelynek a 2/3-a része 3-mal több, mint 19?

Sziasztok! Ennek a feladatnak a megoldására lenne szükségem. Előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
SOS, szöveges feladat, 9.osztály, középiskola, gimnázium, házi feladat, matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`2/3x=19+3`

`2/3x=22`

`color(red)(x=33)`

A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
1