Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Arány számítás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
450
Vajas-sajtos pogácsához való alapanyagok:
50 dkg finomliszt, 3 dkg élesztő, 25 dkg margarin, 5 dkg reszelt ementáli sajt, 2 dl tejföl (tömege 150 g), só, 2 tojássárgája (tömege 30 g)
a) Hány dkg az összegyúrt tészta tömege?
b) Hány százaléka a sajt tömege a teljes tészta tömegének?
c) Hány százaléka a tejföl tömege a liszt tömegének?
d) Hány százaléka a margarin tömege az élesztő tömegének?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
arány
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`50+3+25+5+15+3=color(red)(101 \ dkg)`


b.)
`5/101*100=color(red)(4,95 \ %)`


c.)
`150/50*100=color(red)(300 \ %)`


d.)
`25/3*100=color(red)(833,33 \ %)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
1