Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok szeretnék segítséget kérni.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
352
Ezt hogy kell kiszámolni és levezetni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ott a derékszög természetesen Pitagorasz-tétellel.

átváltod:

1/4 m =2.5 dm

`(a/2)^2+(3/2)^2=2.5^2`

`a/2=sqrt(2.5^2-(3/2)^2)=2`

`a=4`

Tehát 4 dm
1